Drama Oh, My Prince! [Slot HyppTV]


DRAMA: OH, MY PRINCE
EPISOD: 13
TAYANGAN: 2018
SIARAN:Unifi TV
SIARAN TV: Salam HD
ADAPTASI: Oh, My Prince!
PENULIS NOVEL: Hannah Daniyah
PENULIS SKRIP: Azlina Din
PENGARAH: Kyoll Hamzah
TERBITAN: A. Aida Production
PELAKON: Dayang Areeda, Reza Hasbi, Nafiez Zaidi, Arja Lee, Afzan Rahman dan ramai lagi.

WATAK PELAKON 
-

SINOPSIS OH, MY PRINCE

ADELE, si gadis bijak yang hidupnya hanya bertemankan kekasih hati di universiti. Kehadiran Danial di Universiti Awam Alamin membuatkan si gadis manis ini serba tak kena. Di mana ada Adele, di situ ada DANIAL, diekori ke mana sahaja. Kasih Adele yang sudah tertumpah kepada Hairi, menyebabkan kehadiran Danial dipandang sepi. Kedudukan Hairi dalam hati Adele sedikit pun tak tergugat, walau bermacam-macam cara yang digunakan Danial untuk memikat Adele.

Demi menyelesaikan masalah, salam persahabatan daripada Danial disambut. Masalah yang disangka selesai akhirnya menjadi semakin besar. Sehinggalah satu kesilapan menyebabkan Adele lari meninggalkan segala-gala yang dia ada di Universiti Awam Alamin.

Suasana kampung mengubah personaliti Adele seratus peratus. Di sana, dia bukan lagi Adele yang dikenali di Universiti Awam Alamin tetapi yang wujud hanyalah Adlina Hani. Kehadiran Danial di kampung Adele menyebabkan rahsia yang Adele sorokkan selama ini hampir terbongkar. Adele kalut! “Macam mana awak boleh sampai sini? Saya mohon sangat-sangat. Awak tolonglah balik ke Amanjaya dan rahsiakan tentang saya daripada ayah saya.” – ADELE “Kamu di sini dan kamu di universiti sangat berbeza. Sangat-sangat berbeza.” – DANIAL “Aku minta maaf. Bagi aku satu peluang saja, Adele. Peluang yang terakhir...” – HAIRI

Adele, Danial dan Hairi. Tiga insan daripada tiga dunia yang berbeza. Bagaimana pengakhiran kisah mereka? Siapakah putera dalam hati Adele?

Post a Comment

0 Comments