Drama Maid [Astro Ria]

 


DRAMA : THE MAID

EPISOD : 10

TARIKH TAYANGAN : 6 Januari 2021

WAKTU SIARAN : Rabu, 9:30 malam

SIARAN TV : Astro Ria & Ria HD

PENGARAH : Helmi Yusof

PRODUKSI : Juita Viden

PELAKON : Norman Hakim, Sherry Al Hadad, Mira Filzah, Eina Azman, Ezzaty Abdullah, Siti Khadijah Halim, Zarina Zainoordin, Isha Norsham, Nadya Syahera, Ieda Moin

SINOPSIS THE MAID

Mengisahkan tentang kehidupan Jay bersama empat orang isterinya iaitu Suhana, Nadia, Fika dan Elisa yang mula jadi popular setelah Jay mengabadikan kisahnya dalam berpoligami menerusi sebuah novel bertajuk Mr Payung Emas. Pada luaran, kehidupan mereka nampak bahagia namun hakikatnya, Suhana, Nadia, Fika dan Elisa saling membenci. Hanya pembantu rumah masing-masing yang mengetahui kisah mereka. 

Konflik terjadi apabila isteri keempat, Elisa telah terbunuh ketika perjumpaan keluarga. Oleh kerana semua ahli keluarga berada di tempat kejadian, mereka adalah suspek utama pembunuhan. Jadi mula timbul persoalan tentang, siapa pembunuh sebenar Elisa dan mengapa pembunuhan itu berlaku. 

Penyiasatan bermula dan rahsia demi rahsia milik isteri-isteri Jay telah dibongkar. Situasi menjadi lebih misteri apabila Citra muncul sebagai pembantu rumah yang baru.

Siapakah dalang di sebalik kematian Elisa?

Post a Comment

0 Comments